FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Bebek Bezi Alırken Bunlara Dikkat!
Bebek Bezi Alırken Bunlara Dikkat!

Bebek Bezi Alırken Bunlara Dikkat!

651

Bebek bezi alırken dikkat edilmesi gerekenler bir dizi kriter ve kaide içeriyor. Ortam koşullarından gıdalara kadar pek çok konuda oldukça hassas bir vücuda sahip olan bebekler için doğru bebek bezi seçimi de ebeveynlerin çokça önem verdiği konular arasında. Özellikle bebeğiniz için satın alacağınız her ürünün onun sağlığı kadar konforuna da hitap etmesi gerektiğini hesaba katarsanız, bebek bezlerinin de bu kriterleri karşılaması gerekiyor. Ayrıca bezlerin bebekler ile direkt temasa geçtiği göz önünde bulundurulduğunda doğru bebek bezi seçimi katbekat önemli hale geliyor.

Bebek bezi alırken nelere dikkat etmeli sorusu da tüm bu ayrıntılara göre birden fazla cevaba sahip. Bunların başında hiç şüphesiz bebek bezlerinin numaraları geliyor. Özel prematüre bezler genellikle 0-3 kg arasında doğan bebekler için üretilen çeşitlere sahip. 1 numara yenidoğan bebek bezleri ise ağırlıklı olarak 2-5 kg arasında doğan bebekler için tercih ediliyor. 3 ila 7 kg ağırlığına sahip bebekler için ise 2 numara bebek bezleri ebeveynlerin alışveriş listesinin uzun zaman başını çekiyor. Daha ileriki dönemlerde de benzer şekilde 3’ten 7’ye kadar bebek bezi numaraları değişebiliyor. Yapmanız gereken ilkin bebeğinizin sahip olduğu kiloya göre doğru bebek bezini seçmeniz. Emiş gücü yüksek bebek bezleri, ebeveynlerin de her zaman işini kolaylaştırıyor. Henüz ilk sıvıda dolan bebek bezlerine kıyasla yüksek emiş gücüne sahip ürünler daha çok öne çıkıyor.

Bebek bezi alırken dikkat edilecek bir diğer husus ise zamanlama. Şöyle ki; yavrunuz 5 kg ağırlığında ise 2-5 kg arası 1 numaralı bebek bezlerini tercih etmeniz sorun teşkil edebilir. Neden, derseniz bebek bezlerindeki lastikler böyle bir durumda çocuğunuzu sıkabilir. Ayrıca sıkan bir bebek bezi, çocuklarda rahatsızlık hissi uyandıracağı için de tercih edilmemelidir. Bu açıdan 5 kg ağırlığa sahip bir bebek için 2-5 kg arası 1 numaralı bebek bezi yerine bir üst çeşidi tercih etmek akıllıca olacaktır. Bunun yanı sıra, yeni doğan bebekleri için hep aynı numara bebek bezi alan ebeveynler de gözlemlenmekte. Bu da alışverişinizin belli bir kısmının ziyan olmasına yol açabilir, çünkü bebekler hızlı bir şekilde büyümekte. Bunun için en ideal bebek bezi alışverişi, ürünün her numarasından azar azar almak olabilir.