Malzemeler:
- 250 gr. kestane
- 500 ml süt
- 500 ml.su
- 2 çorba kaşığı pekmez
- 2 çorba kaşığı un (kestane unu, pirinç unu vb. unlar olabilir)
- Üzeri için ceviz
Hazırlanışı:
- Kestaneler kolay soyulması için bir süre kabuğu ile haşlanır.Ardından kabukları soyulur.
- Süt ve su bir tencereye koyulur.Kestaneler ilave edilerek süt ve suyun içinde haşlanır.
- Kestaneler pişince, bir miktar ılık su ile karıştırılarak pürüzsüz kıvam verilmiş un, tencereye eklenir.
- Karıştırılarak pişirilir.Muhallebi koyu kıvam alınca ateşten alınıp biraz soğuduğunda içine pekmez koyulur, el blenderinden geçirilir.
- Muhallebi kıvamı alan karışım, servis kaselerine alınır ve soğumaya bırakılır.
- Servis ederken üzerine dövülmüş ceviz veya Hindistan cevizi rendesi ekleyerek sunabilirsiniz.