FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Cinsel İlişkide Bunlara Dikkat Edin
Cinsel İlişkide Bunlara Dikkat Edin

Cinsel İlişkide Bunlara Dikkat Edin

1410

Cinsellik yaşam boyu ihtiyaç duyulan, iyi ya da kötü bir şekilde herkesin yaşadığı fakat fark etmeden birçok hata yaptığı cinsel ve duygusal davranışların bütünüdür. Cinsellik yaşam kalitesini artırmak için oldukça önemli olduğundan bu anlamda yapılan hataları ele alalım ve nasıl düzeltebiliriz bir bakalım.

Ön Sevişme

Sevişmek sadece cinsel birleşmeden ibaret değildir. Sevişmek zevk odaklı bir sanattır. Bu yüzden, sevişmeden önce partnerinize masaj yapın, dokunun, öpüşün, okşayın. Bunları yaparken partnerinize erotik sözler söyleyin. Bu onu duygusal açıdan da doyuracaktır. Cinsel birleşme bir hazır oluşluk ister. Ön sevişme bu hazır oluşluğun olmazsa olmaz koşuludur. Yapılan en büyük hatalardan biri hazza değil sonuca odaklanmaktır. Sonuca odaklanan kişi birçok hazdan kendini ve partnerini mahrum bırakır. Eğer sonuca değil hazza odaklanırsanız performansınız iyi olacak hem de müthiş bir haz duymuş olacaksınız.

Monoton Cinsel Hayattan Kaçının!

Genelde hedef boşalmak olduğu için bir şekilde boşalan çiftler nasılsa bunu başarıyoruz dedikleri için cinsel yaşamlarında başka pozisyonlar denemeye yeltenmiyorlar. Dolayısıyla sürekli olarak aynı şeyi yapmak partnerlerde heyecan ve istek kaybına neden olabiliyor. Cinsellik ömür boyu duyulan bir ihtiyaç olduğu için mutlaka renklendirilmesi gerekir. Farklı mekânlar da ve farklı pozisyonlarda sevişmeyi deneyin. Faklı pozisyonlar için pozisyon kartları alabilir bunu partnerinizle bir oyun oynayarak seçebilirsiniz. Her gün yatak odasında sevişmek yerine bir gün randevulaşın ve bir otelde sevişin, bunu yapmak sizi oldukça heyecanlandıracaktır. Aşk oyunları oynayın, partnerinize işten eve gelene kadar erotik mesajlar atın. 

Dürüst Olun

Partnerinizi kırmamak adına istemediğiniz pozisyonlardan keyif alıyormuşsunuz gibi yapmayın ya da orgazm oluyormuş gibi. Cinselliğin asıl amacı haz almaktır. Sevdiğiniz pozisyonları, haz aldığınız bölgeleri partnerinize mutlaka söyleyin aynı zamanda haz almadığınız bölgeleri ve pozisyonları da. Bunları bilmezse değiştirmesi ya da devam ettirmesi pek mümkün olmayacaktır.

Çıplak Olun

Bu sadece bedensel bir çıplaklık değil elbette. Gündelik hayatınızda yaşadığınız problemler, iş stresi, maddi problemler yatağa girerken zihninizden çıkmalı. Sevişmek sadece fiziksel bir eylem değildir, ruhun ve bedenin bir oluş şeklidir. O yüzden dolu bir zihinle yatağa girdiğinizde zihninizin hazza odaklanması mümkün olmayacak ve performansınızı olumsuz şekilde etkileyecektir. Eğer kendinizi çok fazla stresli ve gergin hissediyorsanız önce partnerinizle birbinize tamamen çıplak bir şekilde masaj yapın bu sizi hem sekse hazırlayacak hem de rahatlamanızı sağlayacaktır.

Erotik Olun

Cinsel ilişkinin başlaması ve sürdürülmesi için hiç şüphesiz ki erotizm en önemli faktördür. Partnerinizin uyarılması için hem fiziksel bir uyaran hem de sözel bir uyaran şart! Öz bakımınıza ve giyiminize özen gösterin. Sevişmeden önce duş alın dişlerinizi fırçalayın, partnerinizin en sevdiği kokuyu sıkın. Erotik gecelikler giyin bu ona daha çok uyaran sağlayacak ve cinsel ilişkinizi oldukça olumlu etkileyecektir.

İstemediğiniz Zaman Sevişmeyin

Bilindiği üzere sevişmek için doğru partner, doğru zaman, ve doğru uyaran gereklidir. Yani; partneriniz bu ilişki için doğru kişi mi? Onunla sevişirken haz duyuyor musunuz? Seviştiğiniz mekânda kendinizi rahat hissediyor musunuz? Kendinizi rahat hissetmediğiniz bir yerde sevişmek sizi kaygılandıracak bu da cinselliğinizi olumsuz etkileyecektir. Kendinizi rahat hissedeceğiniz bir mekanda, doğru bir kişiyle, ikinize de uygun olacak bir zaman diliminde sevişin. Bunlar bir arada olmadığı zaman o ilişkiden haz almanız mümkün değildir. Sevişmek istemiyorsanız bunu partnerinize mutlaka söyleyin. İstemediğiniz bir eylemin içinde bulunmak size haz vermek yerine sizi o eylemden soğutabilir ve cinsel işlev bozukluklarına yol açabilir.

Destek Alın 

Eğer sizde ya da partnerinizde cinsel bir problem olduğunu düşünüyorsanız, bu erken boşalma olabilir, cinsel isteksizlik olabilir, vajinismus olabilir. Bu ve bunun gibi birçok cinsel problem var. Bunu öncelikle birbirinizle paylaşın daha sonra da mutlaka profesyonel bir destek alın. Partnerinizi üzmekten korktuğunuz için bunu onunla konuşmaktan kaçınmayın eğer bu problemi dile getirmezseniz zaman içerisinde bu sorun sizi daha çok üzecek ve gündelik yaşamınızı da oldukça olumsuz etkileyecektir. Aynı zamanda ilişkinizde çatışmalara yol açacaktır.

Cinsellikte İletişim

Konuşulmayan problemler ilişkiyi bitmeye mahkûm bırakır. Sağlıklı bir iletişim, beraberinde doyurucu bir cinsel ilişkiyi de getirir. Fantezilerinizi, isteklerinizi ve istemediklerinizi partnerinize mutlaka söyleyin. Cinsellikle ilgili konuşmak ayıp değildir, bu tabulardan kurtulun. Konuşulmayan cinsellik zaman içerisinde yaşanmamaya da başlar. Bu yüzden sorunlarınızı partnerinizi yargılamadan, saygı çerçevesi içerisinde rahatça konuşun. Bu konuda size yardımcı olabilecek en etkin kişi partnerinizdir. Unutmayın ki iyi bir iletişim beraberinde iyi bir birliktelik ve cinsellik getirir.


Uzman Klinik Psikolog