İlhamı Lokma‘dan aldık ve”mevsiminde güzel” diyerek, Nisan ayında tezgahlarda yer alan körpecik kuşkonmazdan vejetaryen bir tarif vermek istiyoruz.
Ana yemek, yancı, salata, siz nasıl sofranızda konumlandırmak isterseniz. Tarif oldukça basit;
Malzemeler (4 kişilik):
- 400 gr kuşkonmaz, ayıklanmış
- 80 ml (1/3 su bardağı) sızma zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı balzamik sirke
- 2 orta boy (380 gr) kabuğu ve çekirdekleri ayıklanmış, ince doğranmış domates
- Bir tutam fesleğen yaprağı
Hazırlanışı:
Kuşkonmazları önceden ısıtılmış barbekünün üzerinde kahverengileşinceye ve yumuşayıncaya kadar ızgaralayın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, balzamik sirke ve doğranmış domatesleri karıştırın. Izgaradan aldığınız kuşkonmazları bir servis tabağına koyun, üzerine yağ-domates-sirke karışımından gezdirin. Son olarak fesleğen yapraklarıyla yemeğinizi tamamlayın.
Afiyet olsun!
Servis başına: 18,4 yağ; 782kJ (187 kal)
Kaynak : https://www.aniva.com.tr/blog/icerik/balzamik-sirkeli-izgara-kuskonmaz-barbeku-mangal-bbq