Malzemeler;
- 100 gr. kuzu kıyma
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 adet küçük havuç
- 1 adet küçük patates
- ¼ soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tam buğday unu
- 500 ml. su
Hazırlanışı;
- 100 gr. kuzu kıymayı pirinç, zeytinyağı ve soğan ile yoğurun.
- Hazırladığınız karışımı küçük köfteler haline getirin ve una bulayın.
- 500 ml. suyu kaynatın. Kaynattığınız suya küp küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyin. 10-15 dakika haşladığınız patates ve havucun içine köfteleri de ilave edin. Sebzeler ve köfteler pişene kadar kaynatın. Dilerseniz yemeği kaynatırken içine tat ve vitamin desteği sağlaması açısından kereviz yaprakları ekleyebilirsiniz. Bebekleriniz yemekte güçlük çekerse çatalla ezerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Önemli: Bir bebeğin ortalama yiyeceği kıyma miktarı günlük olarak bir ceviz büyüklüğüdür. Bebeklerinizin yemeklerinde kullandığınız kıymanın kuzu kıyma olması daha sağlıklıdır. Daha az tercih edilmekle birlikte yağsız dana kıyma da kullanılabilir.
İrem Develioğlu
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi