Çin takvimi dendiğinde artık akla gelen ilk unsur, çiftlerin bebeklerinin cinsiyetini tahmin etme çabası oluyor. Hem ülkemizde hem de dünya genelinde son derece popüler bir yöntem olan Çin takvimi ile cinsiyet hesaplama, tıbbın henüz bu denli gelişmediği dönemlerde geliştirilen bir metottur. Bilimsel anlamda ise hiçbir dayanağının olmadığını belirtmek gerekiyor.
Çin Takvimi İle Bebek Cinsiyeti Nasıl Öğrenilir?
Çin takviminin döngüsü, günümüzde kullanılan miladi takvimden farklıdır. Çin takvimine göre 1984 yılının şubat ayında başlayan 78. Döngü içerisindeyiz. 12 yıllık döngülerin 5’er kez kendini tekrar ettiği bir planlama ile hazırlanan bu takvime göre kişinin yaşını hesaplaması gerekiyor. Çünkü bu yöntemde bebeğin cinsiyetini öğrenmek için öncelikle anne adayının yaşının belirlenmesi gerekir. Bunun için de miladi takvime göre yaşa +1 ya da +2 eklenmesi lazım. Anne adayının yaşı ile birlikte son adet tarihi gibi bazı veriler ele alınarak takvim üzerinden bir hesaplama yapılıyor. Bu sayede bebeğin cinsiyeti tahmin edilmeye çalışıyor. Ancak tıbbi anlamda böyle bir yöntemle bebeğin cinsiyetinin tahmin edilmesi ya da gebelik öncesinde bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi mümkün değildir.
Hemen aşağıdaki linkten hesaplama aracını kullanarak bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilirsiniz:
https://www.drismetyildirim.com/cin-takvimi-cinsiyet-hesaplama/
En Çok Hangi Ayda Erkek Bebek Olur?
Çin takvimi metoduna göre belirli aylarda bebeğin kız olduğu, belirli aylarda ise erkek olduğu şeklinde bir inanış yok. Tüm aylarda bebeklerin kız ya da erkek olma ihtimali eşit olarak kabul ediliyor. Takvim yöntemine göre bebeğin cinsiyeti aya göre değil güne göre belirleniyor.
Çin Takvimine Göre Kaç Yaşındayım?
Miladi takvime göre mart ayından sonra doğanlar yaşına +1 ilave ederek Çin takvimine göre yaşını hesaplayabilir. Ancak ocak ya da şubat ayında doğanlar yaşına +1 mi yoksa +2 mi ekleyeceğini öğrenmek için doğdukları yılı Çin takviminde bulmalıdır. Çünkü Çin takvimine göre 1 yıl 354 günden oluşuyor.
Çin Takvimi Güvenilir Sonuç Verir Mi?
Elbette Çin takvimi ve benzer takvim yöntemleri güvenilir metotlar değildir. Bebeklerin cinsiyetini belirleyen unsur sperm hücrelerindeki kromozomun X ya da Y olmasıdır. Yılın hangi ayında, hangi gününde cinsel ilişkinin yaşandığı, kadının ya da erkeğin yaşı ile bebeğin cinsiyeti arasında bir ilişki bulunmuyor. Dolayısıyla bu tür yöntemler güvenilir ve bilimsel anlamda da kabul gören yöntemler değildir.
Detaylı bilgi için hocamızın sitesini ziyaret edebilirsiniz:
https://drismetyildirim.com/