Adet Öncesi Sendromu Önlemenin 10 Yolu
Eğer özel günleriniz yaklaşıyorsa. Kendinizi dipte hissediyorsanız ve bunu önleyemiyorsanız ya da kontrolü kaybettiğinizi düşünüyorsanız işte bu yazı tam da size göre
Eğer özel günleriniz yaklaşıyorsa. Kendinizi dipte hissediyorsanız ve bunu önleyemiyorsanız ya da kontrolü kaybettiğinizi düşünüyorsanız işte bu yazı tam da size göre
Genellikle kısırlık yani (infertilite) kadın da hiç gebeliğin oluşmaması ya da daha önceden gebelik oluşmasına rağmen başka bir gebeliğin oluşmaması şeklin de ortaya çıkmaktadır.
Kısırlık tıp literatüründe infertilite, herhangi bir korunma olmaksızın düzenli ilişkiye rağmen bir yıl içerisinde eşlerin istemesine rağmen çocuk sahibi olamamalarına denir.
Kadınlarda kısırlığı etkileyen sebeplere servikal faktör adı verilen rahim ağzı sorunlarından oluşan faktörlerle başlayalım.
Çocuk sahibi olamayan çiftler, uzmanlara başvurduğunda uzmanlar öncelikle onların önceki ilişkilerine, psikolojik durumlarına, daha önce kullandıkları
Erkeklerde sperm sayısının 20 milyon/ml olduğu durumlar tıp dünyasında normal olarak kabul edilir. Bu sayıların altındaki değerlere oligospermi yani sperm sayısının normal sayıdan az olması adı verilir.
Çocuk sahibi olmak amacı ile doktora başvuran çiftlerin birçoğunda nedeni açıklanamayan kısırlık problemi ortaya çıkabilmektedir.
Bilindiği üzere sigaranın insan sağlığında olumsuz etkileri çok fazladır. Pek çok hastalığa sebep olduğu gibi bu hastalıklar ölümle de sonuçlanmaktadır.
Eğer çiftler hiçbir korunma yöntemi kullanmadan düzenli ilişkiye rağmen bir yıllık bir süre içinde gebelik sağlayamıyor ise bu durum kısırlık olarak adlandırılır.
Laparoskopi yöntemi genellikle üreme organlarının ya da karın içersinin endeskop yardımı ile görüntülenmesini sağlamaktadır.
Daha çok 35li yaşlardan sonra bayanların miyomlarla ilgili sıkıntılar yaşadıkları görülür.
Genel olarak laparoskopik histerektomi terimi çoğunlukla laparoskopun histerektomi ameliyatı esnasın da yardımcı olarak kullanılması ve pek çok operasyon tipini de içermesidir.
Histeroskopi, rahim ağzının ve rahim içinin vajinal kanallardan rahim içine optik özel aletler konularak incelenmesidir.
Yoğun yapışıklık yaşayan kadınlarda çoğu zaman birden fazla histereskopi gerekebilir.
Tanısal histeroskopi rahim içi hastalıkların tanı ve tedavisi için uygulanan işlemler bütünüdür. Histerosalpinografi (HSG) gibi birtakım testlerin doğruluğunu teyit etmek için de kullanılabilir.
Miyom, rahim dokusu ile alakalı meydana gelen selim tümörlerdir. Miyom kadınlarda en sık rastlanılan tümörler arasında yer almaktadır. 35 yaşını geçmiş kadınların çoğunluğunda miyom teşhisi edilebilir.
Çikolata kisti (endometriozis), sıklıkla cinsel ilişki sırasında, adet döneminde ya da herhangi bir zamanda pelvik bölgede, özellikle adet döneminde şiddetli ve basit ağrı kesiciler ile geçmeyen ağrılar şeklinde belirti verir.
Polistik Over Sendromu henüz genç ve orta yaş kadın aralığında oldukça fazla görülen bir rahatsızlıktır. Polistik anlamca fazla miktarda kist içerikli anlamına gelmektedir.
Kadınlarda oluşan kasık ağrıları karnın alt kısmında yer alan yumurtalıklar, rahim, idrar torbası, tüpler ve bağırsaklarda oluşan problemlerden dolayı kaynaklanmaktadır.
Her kadın da oluşabilecek olan tedavi gerektiren ve ya gerektirmeyen, birçok çeşidi olan hormonlar sayesin de gerçekleşen içi sıvı olan kitlelere kist denilir.