Marketten hazır kavanoz maması alıp yedireceğimize evde kendiniz yapıp dolaba atıp 3-5 gün içerisinde tüketebilirsiniz. Hem ne yedirdiğinizi bilirsiniz. Hem de içiniz rahat eder. O halde gelelim tarife.
Elmalı – Armutlu - Ayvalı Kavanoz Maması
Ek Gıda Malzemeler;
- 1 tane elma
- 1 tane küçük armut
- Yarım ayva
- Çubuk tarçın
- 2-3 tane karanfil.
Ek Gıda Yapılışı;
- Tüm malzemeyi doğrayıp kabuklarıyla çekirdekleriyle birlikte üzerine su çıkacak kadar su ekleyip iyice pişirin.
- Piştikten sonra kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip tarçın ve karanfili içinden çıkarıp blenderden geçirip püre haline getirin.
- Dolabınızda 3-5 gün boyunca saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Kadriye Altınbaşak
Mutfakta Bebek Var