FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Yeni Doğum Yapan Anneler için Makyaj Önerileri
Yeni Doğum Yapan Anneler için Makyaj Önerileri

Yeni Doğum Yapan Anneler için Makyaj Önerileri

2222

Yeni doğum yapan anneler makyaj malzemeleri içerisinde de hangi ürünlerin kullanılabilir ve kullanılamaz olduğunu çokça araştırıyor. Bu açıdan önerilmeyen kozmetik ve makyaj ürünlerinin yanı sıra emzirme döneminde de kullanılabilecek ürünler yok değil. Özellikle hamilelik sürecinde makyaj yapmaktan uzak duran anneler, doğumdan sonra çeşitli kozmetik ürünlerine yönelebiliyor.

Emzirme dönemindeki anneler için makyaj ürünlerinden biri çeşitli nemlendirici yüz kremleri olarak öne çıkıyor. Bu sayede cildinizin pürüzsüzlüğünü koruyabileceğiniz yüz kremleri emzirme döneminde de kişisel bakımınıza gereken özeni göstermenizi sağlayabiliyor. Farklı pek çok kozmetik markasının sunduğu nemlendirici yüz kremlerine, cildin nem ve yağ dengesini düzenlemesi bakımından da ihtiyaç duyulabiliyor.

Günlük kullanıma uygun nemlendirici yüz kremleri, makyaj öncesinde de tercih edilebiliyor. Emziren anneler bakım programlarına peeling uygulamasını da alabiliyor. Haftada bir kez peeling yaparak ölü ve kalınlaşmış üst deriyi atabilir, ardından maske de yapabilirsiniz. Peelingin emzirme dönemindeki anneler için oldukça popüler bir uygulama olduğu da biliniyor. Özellikle cilt lekeleri, gebelik sürecinin erken dönemlerinden itibaren başlıyor ve lohusalık döneminde de şiddeti hafifliyor. Bunun en temel sebebi ise hormonal değişim. Gebelik dönemindeki söz konusu hormonal değişimler ve de genetik faktörler lekelere zemin hazırlayan başlıca ögeler arasında yer alıyor. Peeling yöntemi ise lekelerde gözle görülür bir azalma sağlaması bakımından emzirme dönemindeki annelerin yöneldiği bakım uygulamaları arasında yer alıyor.

Peelingin eşzamanlı olarak cilde parlaklık kattığı ve sağlıklı bir görünüm kazandırdığı da biliniyor. Cilt bakımı noktasında öne çıkan bu ürünleri ise vücut bakımı için etkili jeller takip ediyor. Vücut derisinde eğer bir kuruluk ya da kalınlaşma hissediyorsanız, sabun yerine yumuşak duş jelleri de kullanabilirsiniz. Banyodan sonra ise bir nemlendirici vücut kremi kullanmanız da jelden sonra önerilen uygulamalardan biri. Tüm bu ve benzeri ürünler yeni doğum yapan annelerin makyaj ve bakım programlarında başı çekebiliyor. Yaklaşık 9 ay gibi bir süreç içerisinde makyajdan, kozmetikten, cilt bakımı gibi uygulamalardan büyük oranda geri duran anneler, ilgili ürünler sayesinde emzirme döneminde hızlıca toparlayıp kişisel bakımlarına kaldığı yerden devam edebiliyor.