Otizm Geçer Mi? Gerçekler ve Yanılgılar
Otizm spektrum bozukluğu, bireylerin doğuştan sahip olduğu ve hayat boyu süren bir nörogelişimsel farklılıktır.
Otizm spektrum bozukluğu, bireylerin doğuştan sahip olduğu ve hayat boyu süren bir nörogelişimsel farklılıktır.
Çocuğun kişilik gelişimi, yaşamının ilk yıllarından itibaren şekillenmeye başlar ve bu süreçte anne ve babanın rolü hayati bir öneme sahiptir.
Öfke, ifade edilemeyen duygu ve düşüncelerin, karşılanmamış ihtiyaçların yansımasıdır. Özellikle çocuklar, sözel ifade becerileri henüz yeterince iyi değilken bir de öfkeyi yönetmek konusunda oldukça zorluk çekerler.
Ödev erken yaşta çocuklara sorumluluk bilinci kazandırmada, en önemli adımlardan biridir. Peki ödev alışkanlığı kazandırma da önemli etkenler nelerdir açıklayacak olur isek;
Çocuğunuz kırık kurabiyeye bakıyor ve “Ama bu kırık” diyerek ağlamaya, bağırmaya başlıyor. Tanıdık geldi mi? “Kırık Kurabiye” Aletha Solter tarafından ortaya atılan bir kavramdır.
Ayrılık kaygısı ya da ayrılık anksiyetesi, çocuğun bağlandığı kişilerden veya evden ayrılırken yaşadığı normalden fazla ve yineleyici olarak seyreden kaygı durumudur.
Çocuklar toplum hayatına alışmaları, paylaşmayı öğrenmeleri, becerilerini geliştirilerek okul eğitimine hazır hale gelmeleri ve okulda uyum sorunu yaşamamaları amacıyla okul öncesi eğitime başlatılır.
Bebek, ilk saldırganlık eğilimini dişleri çıkmaya başladıktan sonra annesinin memesini emerken gösterir ve bundan da haz alır.
Akran zorbalığını ele almadan ilk önce çok karıştırılan akran çatışması ile akran zorbalığı arasındaki farka değinmek istiyorum. Akran çatışmaları durumsaldır ve akranlar arasında yaşanmaları doğaldır.
İnkar etmek, avantaj elde etmek ya da davranışlarının sonuçlarından kaçınmak amacıyla bilerek ve isteyerek durumu saklamak, birini kandırmak yalan söylemenin bize tanımını verir.
Susturulamaz şekilde ağlayan, kendisini yerden yere atan çocukları gündelik hayatta mutlaka görmüşüzdür.
Bu yaz karneler nasıl gelmiş olursa olsun çocuğunuza verebileceğiniz en iyi karne hediyesi geleceğe güvenle bakabilmesine yardımcı olmaktır.
İnsan olmanın doğası gereği çeşitli zamanlarda çeşitli duygular yaşarız. Kimi duygular bir arada yaşanırken kimisi de belli bir anda oldukça baskın yaşanır.
Akran zorbalığı, maalesef birçok çocuğun karşılaştığı bir sorundur. Ancak, bazı çocuklar kekemelik gibi konuşma güçlüğü yaşadıkları için bu tür zorbalığa daha fazla maruz kalabilirler.
Of ne yapacağım bu çocukla? Bu çocuk bana eziyet etmek için mi geldi? Bizim çocuk çok zeki ama çok inatçı, çok yaramaz hiç durmuyor.
En çok merak edilen konulardan biri olan otizmin tedavisi var mı? sorusunun cevabı evet ya da hayır değildir.
Çocuklarda kaygı, yaygın bir problemdir ve çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerini engelleyebilir.
Yaşamımızda kontrol altına alamadığımız, ya da önceden kestiremediğimiz olayların var olduğunu anlamak ve kabul etmek çocuk ya da yetişkin olsun her insan için oldukça güçtür.
Özgüven eksikliği, günümüzde çocuklarda çok sık görülen ve çocukların hem mevcut yaşamlarını hem de gelecek yaşamlarını oldukça etkileyen bir problemdir.
Her bebek dünyaya geldiği andan itibaren büyümek için sevgiye ihtiyaç duyar. Bebek ve ebeveynleri arasında kendiliğinden gelişen bu sevgi dili çocuklukta ve yetişkinlikte de yapısını korur.