Anneler denedim ve müthiş bir tarifle karşınızdayım. Glutensiz un ve glutensiz keçiboynuzu pekmezi ile müthiş ekmek yaptım. Afiyetle yiyebilirsiniz ve yedirebilirsiniz. O halde gelelim tarife.
Ek Gıda Malzemeleri;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 yk kaşığı maya (alerjiniz varsa karbonat koymazsanız da hamur kabartma tozu)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağından biraz az pekmez
- Aldığı kadar glutensiz un
Ek Gıda Yapılışı;
- Tüm malzemeyi kulak memesinden biraz sert yoğurup 1 saat dinlenmeye bırakıyorsunuz.
- Daha sonra parça parça bezelere ayırıp elinizle açıyorsunuz. Tadına diyeceğim tek laf mükemmel.
Afiyet olsun
Kadriye Altınbaşak
Mutfakta Bebek Var