FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Bebek Pudrası Kullanmayın!
Bebek Pudrası Kullanmayın!

Bebek Pudrası Kullanmayın!

2426

Uzmanlar, Özellikle yaz aylarında bebeklerin ciltlerinde oluşan pişiklere kullanılan pudra tozunun, akciğerlere kadar inebileceği bilgisinde bulundular.

Pudranın bebeklerde kesinlikle kullanılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, "Pudra toz halinde olduğu için dökülürken bebeklerin akciğerlerine kadar inebiliyor. Bu da akciğere yabancı cisim etkisi yapabiliyor. Pudra toz olma özelliğinden dolayı boyun altı, koltuk altı, genital bölge ve kıvrım yerlerinde birikiyor. Birikme sonucunda da ikinci enfeksiyonların o bölgelerde yerleşmesine neden olabiliyor. Çocuk sağlığında ve cilt bakımında kesinlikle pudranın yeri yok." Diyor.

Yaz aylarıyla beraber bebeklerde pişik ve isilik problemlerinde artış görülmektedir. Pudranın pişik tedavisinde kullanılsa dahi pişik oluşabileceğini söyleyen uzmanlar, pudranın pişik bakımında yeri olmadığını belirttiler.

Bebeklerde pişik oluşmaması için sık sık alt değiştirilmeli, idrarla uzun süre temas ettirilmemeli, bebeğin altının kuru kalması ve bez değiştirilirken en az 10 dakika kadar hava ile teması olmalıdır.

Uzmanlara göre bebeklerde pişik oluşumuna karşı zeytinyağı yerine bebek yağı kullanılmasının daha etkili olmaktadır. Zeytinyağının bebek cildi için uygun PH'ta olması gerekmektedir. Bu ev ortamında sağlıklı saklanmayan yağlarda mümkün değildir. Bu nedenle zeytinyağı yerine bebek yağı kullanımı daha uygundur.

Güneş alerjilerine karşı bebeklerin içerisinde bulunduğu ortam ısısının 28 derecenin üzerinde olmaması gerekmektedir. Bebek kıyafetlerinin pamuklu ve teri çekme özelliğinin olması gerekmektedir.

Terleyen bebeklerin sadece su ile temizlenmeleri gerekmektedir. Tam tersi bir durumda isilik gibi cilt problemlerinin oluşabilmektedir.