Ek Gıda Malzemeler:
- 3 adet orta boy domates
- 750 mililitre tavuk suyu
- 5 diş sarımsak
- 6 dal taze kekik
- 1 yemek kaşığı un
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Domatesleri ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarımsak koyun.
- Üzerlerine kekik, tuz ve karabiber serptikten sonra zeytinyağı gezdirin.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Pişirdiğiniz domateslerin kabuklarını soyun.
- Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kavurmaya başlayın.
- Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- Tavuk suyunu ekleyip kaynatın.
- Çorbayı blenderdan geçirin.
- Sıcak bir şekilde servis edin.