FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Bebekli Ailelere İdeal Ev için Öneriler
Bebekli Ailelere İdeal Ev için Öneriler

Bebekli Ailelere İdeal Ev için Öneriler

921

İlk kez anne baba olacak erişkinler veya ikinci çocuğunu bekleyen ebeveynleri ev dekorasyonunda ya da taşınma işlemlerinde bir telaş alabiliyor. Bebekli aileler için ev önerileri, üye sayısı artan ailenizin mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşaması için de önem arz ediyor. Bu açıdan örneğin ilk çocuklarını bekleyen anne baba adayları, görece daha güvenli ve huzurlu bir muhitteki kiralık daireleri tercih edebiliyor.

Giriş-çıkışların denetlendiği siteler, mahalle kültürü ya da komşuluk ilişkilerinin layıkıyla sürdürebildiği muhitlerdeki evler lokasyon konusunda akla ilk gelen kriterleri oluşturuyor. Ebeveynler, kendi içleri rahat bir şekilde bebekleri ile beraber sokağa çıkabilecekleri semtlerdeki evleri inceleyebiliyorlar. Lokasyon yalnızca çocukların daha huzurlu ve güvenli bir ortamda büyümesi için değil, sokaklarda veya bahçelerde oynayabilmeleri için de önem arz ediyor. Özellikle yeni doğmuş bebeklerin 5-6 yaşlarına geldiklerinde akranları ile beraber apartmanlarının bahçesinde özgürce oyun oynayabilmeleri pedagojik açıdan da önem arz ediyor. Bebekli aileler ev arayışında lokasyonu farklı nedenler ile de hesaba katıyor. Bunlardan bir diğeri de evin okullara yakın olup olmadığı. Bu açıdan ileri dönemleri, çocuğunuzun okul çağına geleceği zamanları da dikkate almanız avantajınıza olabilir. Örneğin, çocuğunuzun okulu Kadıköy’de bulunuyor, ancak mevcut eviniz İstanbul’un Avrupa Yakası’nda ise bu bir dezavantaj olabilir. İstanbul satılık daireler özelinde; yaka farkları çocuğunuzun okula gidiş ve eve dönüş sürelerini önemli ölçüde uzatabilir.

Evin bulunduğu semtin yanı sıra bizzat evin iç dekorasyonu da dikkat edilebilecek kriterler arasında. Bebeklerin genellikle ilk 6 aya kadar ebeveynleri ile aynı odayı paylaşması gerekse de zaman geçtikçe geniş alan değere biniyor. Belirli bir yaştan sonra çocuklar, kendilerine ait bir alana ihtiyaç duyabiliyor. Bu özgür alan, çocukların psikolojik gelişimlerine de katkı sağlıyor. Bu açıdan çocuğunuza sınırsız oyun ve özgürlük alanı sunabileceğiniz evler de inceleyebilecekleriniz arasında. İkinci kez anne baba olacak ebeveynler de benzer şekilde daha geniş metrekarelerdeki evleri inceleyebiliyor. Örnekse; 3+1 evler belirli bir yaşa gelmiş iki kardeşin kendilerine ait alanlarını yaratmaları için oldukça cazip seçenekler sunuyor. Bu ve bunun gibi pek çok kriter, bebekli aileler için ev önerileri listesinin ilk maddeleri arasında yer alıyor.