FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Çalışırken Yüksek Motivasyon Nasıl Sağlanır?
Çalışırken Yüksek Motivasyon Nasıl Sağlanır?

Çalışırken Yüksek Motivasyon Nasıl Sağlanır?

889

Günümüzde psikolojik olaylardan biride motive olamama. Özellikle tek düze giden bir iş ortamında, odaklanamama ve motive olamama sorunu fazlasıyla görülmektedir. Çalışırken yüksek motivasyon sağlamak aslında sizinle alakalı olduğu gibi çalıştığınız yerle de alakalıdır.

Genel olarak bu problemin nedenini yaptığınız işin artık sizin için özel olmaması olabilir. Ancak yinede tek bir nedene bağlamakta doğru değil. Çünkü çalıştığınız yerde hedeflediğiniz konuma gelmek sizin için imkansızsa, yaptığınız işten memnun değilseniz, yaptığınız iş mecburi ise o iş için motivasyon çok zordur. Yaptığı işi seven insanların çalışırken yüksek motivasyon sahibi olduğu görülmüştür.

”Çalışırken yüksek motivasyon nasıl sağlanır?”

  • İş için çalışma saatlerinizi sevin. Sabah gidiyorsanız, güne sade kahveyle enerjik bir biçimle başlamaya çalışın.
  • Enerji motivasyon için önemli etkendir. O yüzden, uykuya yeterli zaman ayırın.
  • Çalışırken işe odaklanarak, sizi engelleyecek her şeyi kenara koyun.
  • Eğer kariyerinizle uyuşmayan bir işle meşgulseniz, o işi derhal değiştirerek kendinize uygun olan işi yapmaya çalışın. Zira bugün motive olsanız bile, ilerleyen zamanlarda problemler yaşayabilirsiniz.
  • Sizi motive edebilecek konumlar için, kendinize mentor bulmaya odaklayın.
  • Motive olabileceğiniz ortamı oluşturmak için, sade düzen kullanmaya çalışın.

Çalışırken kendinizi motive ederseniz, istediğiniz konuma gelebilirsiniz. Geleceğiniz konum için ise gerekli olan tek şey hevesinizi kırmadan her zaman daha iyi olmanızı sağlayacak çalışmalar yapmak. Örneğin bir genel müdür 2 dil yeteneği istiyorsa, 2. dili öğrenin. 2 Dil zaten biliyorsanız, 3.dile başlayabilirsiniz. Böylece siz zaten gerekli olan yetkinliklere sahip olacaksınız.

Bundan sonra geriye kalan kriter ise şevkle, isteyerek çalışmak. Bunun sonucunda ise istediğiniz kariyer elinize gelecektir. 


Uzman Klinik Psikolog