FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Chimichurri Sos Tarifi
Chimichurri Sos Tarifi

Chimichurri Sos Tarifi

474

Arjantin Mutfağı’nın geleneksel sosu Chimichurri ızgaralanmış yiyeceklerinizi bir üst seviyeye çıkaracak!

Chimichurri sosunu  yiyeceklerin ızgaralama işleminin sonunda, son aşamada kullanabilirsiniz. Izgara sebze, balık, kırmızı et, tavuk yaparken; hatta makarna ve patates salatasını çeşnilendirmek için kullanabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay;

Malzemeler:

  • 1 kap zeytinyağı
  • 1 kap şeri sirkesi (veya balzemik sirke)
  • 1 kap doğranmış maydanoz
  • 1/4 kap doğranmış taze kekik
  • 1/4 kap (1 küçük) doğranmış soğan
  • 6 diş kıyılmış sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı acı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın, bu kadar! Kavanozlar içerisinde 2 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynak : https://www.aniva.com.tr/blog/icerik/chimichurri-sos-barbeku-mangal-bbq