Arjantin Mutfağı’nın geleneksel sosu Chimichurri ızgaralanmış yiyeceklerinizi bir üst seviyeye çıkaracak!
Chimichurri sosunu yiyeceklerin ızgaralama işleminin sonunda, son aşamada kullanabilirsiniz. Izgara sebze, balık, kırmızı et, tavuk yaparken; hatta makarna ve patates salatasını çeşnilendirmek için kullanabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay;
Malzemeler:
- 1 kap zeytinyağı
- 1 kap şeri sirkesi (veya balzemik sirke)
- 1 kap doğranmış maydanoz
- 1/4 kap doğranmış taze kekik
- 1/4 kap (1 küçük) doğranmış soğan
- 6 diş kıyılmış sarımsak
- 2 çay kaşığı kırmızı acı biber
- 1 çay kaşığı karabiber yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın, bu kadar! Kavanozlar içerisinde 2 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaynak : https://www.aniva.com.tr/blog/icerik/chimichurri-sos-barbeku-mangal-bbq