FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Evde Lahmacun Tarifi
Evde Lahmacun Tarifi

Evde Lahmacun Tarifi

627

Sanırım artık hepimiz birer aşçı, birer fırıncı olduk diye düşünüyorum. Evde denemediğimiz çok az şey kaldı. Listeden lahmacunu da silebiliriz. Gerçekten dışarıda yediklerimizin yerini aratmıyor bu tarif de.

Hamuru için;

  • 5 su bardağı tam buğday un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Üst harcı için;

  • 2 kapya+2 yeşilbiber (ben közlenmiş kullandım)
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • Tuz, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber
  • 1/4 demet maydanoz
  • Yaklaşık 500 gram az yağlı kıyma

 

  • İlk yoğuracağımız kaba su, tuz ve şekeri koyup eritiyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz.
  • Güzelce yoğurup bezelere ayırıyoruz. Ben 12 adet beze çıkardım. Bu şekilde üzerine nemli bez örterek 1 saat dinlendiriyoruz.
  • İç harcıda bu sırada hazırlıyoruz.
  • Biberler, domates, soğanı blenderdan geçiriyoruz. Sonrasında salça, yağ, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. En son kıymayı da ekleyip yoğuruyoruz. Daha sulu bir harç olması gerekiyor.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200-250 derecede 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.

İçine koyduklarınız size kalmış. Maydanoz, domates, soğan ve bol limonlu seviyorum ben. Yanına da bir bardak ayranla harika bir öğün önerisi. Afiyetler olsun!


Diyestisyen