Sanırım artık hepimiz birer aşçı, birer fırıncı olduk diye düşünüyorum. Evde denemediğimiz çok az şey kaldı. Listeden lahmacunu da silebiliriz. Gerçekten dışarıda yediklerimizin yerini aratmıyor bu tarif de.
Hamuru için;
- 5 su bardağı tam buğday un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Üst harcı için;
- 2 kapya+2 yeşilbiber (ben közlenmiş kullandım)
- 2 domates
- 2 soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı su
- Tuz, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber
- 1/4 demet maydanoz
- Yaklaşık 500 gram az yağlı kıyma
- İlk yoğuracağımız kaba su, tuz ve şekeri koyup eritiyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz.
- Güzelce yoğurup bezelere ayırıyoruz. Ben 12 adet beze çıkardım. Bu şekilde üzerine nemli bez örterek 1 saat dinlendiriyoruz.
- İç harcıda bu sırada hazırlıyoruz.
- Biberler, domates, soğanı blenderdan geçiriyoruz. Sonrasında salça, yağ, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. En son kıymayı da ekleyip yoğuruyoruz. Daha sulu bir harç olması gerekiyor.
- Önceden ısıtılmış fırında 200-250 derecede 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
İçine koyduklarınız size kalmış. Maydanoz, domates, soğan ve bol limonlu seviyorum ben. Yanına da bir bardak ayranla harika bir öğün önerisi. Afiyetler olsun!
Neşe Uğur
Diyestisyen