Ek Gıda Malzemeleri;
- 3 tane etli hurma (Ramazan’da yediğimiz)
- 1,5 su bardağı temiz su
- 1 çay kaşığı saf zeytinyağı
Ek Gıda Yapılışı;
- Küçük bir cezvenin içine hurmaları ve suyu koyup kaynatalım. Önemli olan çekirdeğini çıkarmadan kaynatmak.
- Biraz yumuşadıktan sonra blenderden geçirelim. Hurmanın çekirdeğini iyice ezelim un gibi olsun. Eğer ki bir parça bile ezebildiyseniz sorun yok. Ben havanda vura vura un haline getirdim.
- Blenderden hurmaları (çekirdekleri havanda dövebilirsiniz) geçirelim ve içine zeytinyağı ekleyip içirin.
Uyarı;
- Peygamber efendimiz buyurur “ hurma tek sayı yiyin tek sayı tükettirin. O yüzden 1,3,5 gibi tek sayılarda tüketelim.
- Bu öneri ilaç yerine geçmez. Ateş dönemin de ilaç kullanmak istemiyorum demeyin. Ateş düşmüyorsa tehlikeli bunu unutmayın. Bu tarz gıdaları sadece desteklemek için kullanabilirsiniz. İlaç yerine geçmez.
- Ölçülerden bir su bardağı çıkıyor. 1 gün için de tüketebilirsiniz.
Kullanımı;
- +6 ay civarı bebeklerde 1/2 çay bardağı.
- +8 ay üstü bebekler de 1 küçük çay bardağı.
- 1 yaş üstü bebekler de ne kadar içmek isterse.
Kadriye Altınbaşak
Mutfakta Bebek Var