Geri Bildirim
İlk yumurta (6+Ay)
İlk yumurta (6+Ay)

İlk yumurta (6+Ay)

247

Tüketmek için en doğru öğün: Kahvaltı

Malzemeler

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

8- 10 dakika kaynayan tam yumurtanın sarısı ayrılır, üzerine zeytinyağı eklenerek iyice ezilerek verilir.

Yumurta denemesinde bir diğer yöntemse şöyle; çiğ yumurtanın sarısı ayrılır.

Kısık ateşteki tavaya zeytinyağ ile çırpılmış yumurta sarısı eklenir ve iki taraflı pişirilir.

Ancak yumurtaya başlarken miktarı ayarlamak oldukça önemli.

Yumurta sarısı ¼ iyi pişmiş yumurta olacak şekilde başlanmalı. Ancak oldukça besleyici olan bu gıda bebekler için özellikle yaz aylarında riskli olabiliyor. 3 gün kuralı sonunda herhangi bir sorun olmaması durumunda 1 gün ara vererek ½ yumurtaya , daha sonra ¾ ve en son tam yumurta olacak şekilde en erken 15 günün sonunda tam yumurtaya geçilmeli.