Herkese merhaba,
Bugün sizlerle incirleri hazır mevsimiyken değerlendirmek istediğim ve ara öğünlerinize çok yakışacak incirli tartoletlerin tarifini paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı yulaf
- 1 avuç çiğ fındık ve badem
- 8 adet hurma
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 küçük incir
- 100 gram labne
Yapılışı:
- Hurmaları sıcak suda 2-3 dakika bekletelim, yumuşayan hurmaları 1 yemek kaşığı süt ile birlikte rondodan geçirerek hurma püresi elde edelim.
- Tartı kısmı için yulafı, fındık ve bademleri de hafifçe rondodan geçirdikten sonra hurma püresiyle karıştıralım.
- Karışımı muffin kaplarına dağıtalım ve dolapta dinlenmeye bırakalım.
- Kreması içinse labne, bal ve küçük küçük doğradığımız inciri karıştıralım.
- Dinlendirdiğimiz tartların üzerine kremasını sürelim, süslemek için kalan incirleri üzerine ekledikten sonra tartoletlerimiz hazır.
- Ara öğünlerde 1 adet yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Ecem Polat
Diyetisyen