Ek Gıda Malzemeleri;
- 1 su bardağı et suyu
- 2 yk tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1,5 yk kaşığı ince bulgur
- 1 kibrit kutusu bal kabağı rendesi veya normal kabak
Ek Gıda Yapılışı;
- Küçük bir tencerede kaşık ateşte unu kavurun ( fazla kavurmayın yanmasın )
- İçine tereyağını ekleyip yavaş yavaş et suyunu içine dökerek un topağını açın.
- Et suyundan sonra normal su ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Ateş kısık olsun.
- Bal kabağını rendenin ince kısmıyla rendeleyip çorbamızın içine ekleyin. Bir tık kaynatın.
- Daha sonra ince bulguru da ekleyip güzelce pişirin
Uyarılar;
- Tam buğday unu, arpa unu, yulaf unu kullanabilirsiniz
- Pirinç, irmik, normal bulgur kullanabilirsiniz
- Bal kabağı yerine patates, kabak kullanabilirsiniz
- Süt alerjisi olan bebekler tereyağı yerine zeytinyağı ekleyebilir
- Gluten alerjisi olan bebekler nohut unu kullanabilir.
- Bulgur yerine pirinç kullanabilir
- Yumurta alerjisi olan bebekler içebilir
Kullanım;
- Bu çorbayı hafta da 2-3 defa içirmeye çalışın.
Kadriye Altınbaşak
Mutfakta Bebek Var