FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Mangalda Balık Yaparken Kullanabileceğiniz 3 Özel Sos Tarifi
Mangalda Balık Yaparken Kullanabileceğiniz 3 Özel Sos Tarifi

Mangalda Balık Yaparken Kullanabileceğiniz 3 Özel Sos Tarifi

7464

Oltaları kapıp balık tutmaya başladık mı? Eğer ‘Yok ben balık tutamam.’ diyenlerdenseniz balık sezonu açıldı. Sezon açılmışken birbirinden farklı lezzet tınılarına sahip 3 özel balık sosunu sizlerle paylaşmak istedik. Afiyet olsun!


Limon ve Bitki Karışımı

Av hayvanları için de uygundur.  Hazırlama süresi: 5 Dakika

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kuru kekik ya da adaçayı (ezilmiş olarak)
  • 3 diş sarımsak (dövülmüş olarak)
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber

Küçük bir tavada tereyağını eritin ve geri kalan malzemeleri de koyup, karıştırın.

Daha sonra pişirim için hazır olan balığın üzerine fırça yardımı ile sosu sürün. Izgara yiyeceklerin üzerinde baharat kalmaması için barbekünün bitimine yakın pişen etlerin üzerindeki baharatları fırça ile dağıtın.

 

Şaraplı Soğan Sosu

Malzemeler

  • Av hayvanları için de uygundur. Hazırlama: 15 Dakika
  • 2 fincan sek beyaz şarap
  • Yarım fincan doğranmış soğan
  • 4 doğranmış soğan cücüğü ya da yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı ya da pişirmede kullanılabilecek farklı bir yağ
  • Yarım çay kaşığı toz karabiber
  • Yarım çay kaşığı kuru toz fesleğen
  • Çeyrek çay kaşığı kuru toz biberiye
  • 1 defne yaprağı

Yapılışı:

Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Kullanmak için kilitli pişirme poşetine koyacağınız ete sosu sürün ve marine edin. Ya da seramik ve ya cam bir kaba soslu yiyeceği koyun ve buzdolabında birkaç kez sosun dağılması için çevirerek, 8 ila 24 saat bekletin. Izgara öncesinde yiyeceğin üzerinde kalan sosu temizleyin.

 

Taze Ot Sosu

Av hayvanları için de uygundur. Hazırlama süresi: 15 Dakika

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı küçük parçalanmış taze kekik
  • Yaklaşık 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı parçalanmış adaçayı
  • 1 yemek kaşığı parçalanmış taze biberiye ya da yaklaşık 1 çay kaşığı kuru biberiye
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
  • 1-1,5 çay kaşığı kaya tuzu
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:

Küçük bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Kullanmak için yiyeceklerin üzerine sürün.