Ek Gıda Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 bardak yoğurt
- 1 bardak siyah zeytin
- 4 dal taze soğan
- 2 çorba kaşığı kuru nane
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 adet yumurta sarısı (Üstü için)
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Yumurtaları kırın.Sıvı yağ ve yoğurdu yumurtalara ilave edip karıştırın.
- Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve ikiye bölün.
- Taze soğanları ince ince kıyın.
- Zeytini, soğanı ve naneyi karışıma ekleyin. (Kuru nane yerine ince kıyılmış taze nane de kullanabilirsiniz.)
- Tüm malzemeye un ve kabartma tozunu ilave edin.
- Yoğurarak hamur kıvamına getirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.30 dakika dinlendirdikten sonra yumurta sarısını fırça yardımıyla üzerlerine sürün.
- Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.