Ek Gıda Malzemeler:
- 1 su bardağından iki parmak eksik tam buğday unu
- yarım su bardağı yıkanmış kuru üzüm
- yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç ( Havuç yerine hurma ya da balkabağı da kullanabilirsiniz.)
- 1 adet büyük boy muz,
- 3 çay kaşığı tarçın
- yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- İsteğe göre 1 limon rendesi
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Sıcak su dolu bir kasenin içine üzümleri koyup 10-15 dakika kadar bekletin.
- Rendelediğiniz havucu, çatalla ezdiğiniz muzu ve zeytinyağını blanderdan geçirin.
- Elde ettiğiniz karışıma kalan tüm malzemeleri ekleyin ve yavaşça tahta kaşıkla karıştırın.
- Sudaki üzümleri de ekleyin.İsterseniz kek kalıbına karışımı dökün ve kalıbın altından vuracak üstünü düzleştirin.
- Eğer kekinizi dilimlemek istemiyorsanız ve küçük porsiyonlarda servis etmek istiyorsanız muffin kaplarına elde ettiğiniz akışkan karışımı eşit bir şekilde dağıtın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 35- 40 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.