Geri Bildirim
İlk Pürem (6+Ay)
İlk Pürem (6+Ay)

İlk Pürem (6+Ay)

182

Malzemeleri;

Yapılışı;

  • Patatesi buhar da haşlayalım. (su da haşlayacaksanız kabuklarını soyup öyle haşlayın lütfen).
  • Daha sonra ezelim ve anne sütü ekleyip kıvamını açalım.
  • Eğer ki formül mama kullanıyorsanız; 1 ölçek toz mamayı soğuyan patates püresine ekleyip ezelim ve ılık suyla kıvamını açalım üstüne 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyelim.

Uyarı;

  • Dünya Sağlık Örgütü ek gıdaya geçişte 180 günü tamamlamanızı öneriyor. Eğer ki doktorunuz daha erken başlatmışsa (4. Aydan sonra) ilk olarak ayrana yakın yoğurt veya meyvelerin biraz daha sulu halleri, sebzelerin biraz daha sulu halleriyle başlamanızı öneririm.
  • İlk ay tadımlık ayı olacağından ;
    • 1.Gün ; 2-3 çay kaşığı
    • 2. Gün; 2-3 tatlı kaşığı
    • 3. Gün 2-3 yemek kaşığı
  • Şeklinde vererek her vereceğiniz yeni gıdayı 3 gün vermenizi tavsiye ediyorum. Ve lütfen her biri taze taze olsun
  • İlk başlar da tatları sevmeyen bebekler de alışık olduğu tat anne sütü veya formül mama ile tatlandırırsanız kabulü daha hızlı olacaktır.
  • Yoğurt için günlük mayalayabilirseniz ne ala ama son zamanlar da yapılan araştırmalar da ilk gün mayalanan yoğurtla 4. güne kalan yoğurt arasında çok büyük bir kayıp olmadığı belirlenmiştir. Yani yaptığınız yoğurdu 4 gün boyunca yedirebilirsiniz.
  • Sebze; havuç, patates, bal kabağı, kabak, bezelye, taze fasulye
  • Meyve ; elma, armut, şeftali, kayısı, muz


Mutfakta Bebek Var