Tüketmek için en doğru öğün: öğle veya ikindi
Ek Gıda Malzemeler
- Yarım kabak veya 1 avuç ayıklanmış
- yıkanmış taze fasulye – semizotu – taze ıspanak
- 1 tatlı kaşığı Zeytinyağı
Ek Gıda Yapılışı
- Küçük parçalara ayrılan herhangi bir mevsim sebzesi buharda pişirildikten sonra tabağa alınır, üzerine zeytinyağı eklendikten sonra çatal yardımıyla püre kıvamına gelene kadar ezilir.
- İsteğe göre sebze püresine haşlanmış yulaf ezmesi ya da irmikten 1 tatlı kaşığı ekleyerek daha kıvamlı bir sebze püresi olacak şekilde verilebilir.
- Her bir sebze tek başına 3 gün kuralına uygun şekilde denendikten sonra herhangi bir sorun olmaması durumunda soğan, sarımsak ve patatesi de dahil ederek 2 ya da 3 sebze bir arada olacak şekilde aynı tarif uygulanabilir.
- 8. ay itibariyle de sebze pürelerine yağsız kıyma dahil edilebilir.