Mangal keyfinden sonra hafif bir tatlı iyi gider. Dondurmayla servis edeceğiniz ızgara meyve şişleri hem hafif hem sağlıklı hem de farklı mangal deneyimleri yaşayabileceğiniz bir öneri, mutlaka şans verin!
Malzemeler
- 1 şeftali, 8 parçaya bölünmüş
- 1 mango, 8 parçaya bölünmüş
- 8 çilek, ikiye bölünmüş
- 160 gr papaya, 8 parçaya bölünmüş
- 160 gr ananas, 8 parçaya bölünmüş
- 2 muz, 2cm’lik parçalara bölünmüş
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tarçın
- Servis için dondurma
Not: dilediğiniz meyveyi ekleyip çıkarabilirsiniz.
Yapılışı
Eğer şişleriniz tahtaysa, alev almasını engellemek için soğuk suda bekletin. Bununla uğraşmak istemezseniz gıdaya temasa uygun ve tekrar tekrar kullanılabilir Aniva Şiş Setini kullanabilirsiniz.
Meyveleri 8 adet şişe düzenli bir şekilde dizin.
Başka bir kapta bal ve tarçını homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Barbeküyü önceden ısıtın ve şişlerin her iki tarafını 5er dakika çevirdikten sonra ballı tarçınlı sostan sürüp yumuşayana kadar ızgaralamayı sürdürün.
Şişleri servis tabağına alıp dondurma veya yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kaynak : https://www.aniva.com.tr/blog/icerik/izgara-meyve-sisleri