FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Kuyruksuz Yalan (5+Yaş)
Kuyruksuz Yalan (5+Yaş)

Kuyruksuz Yalan (5+Yaş)

1079

Yazar: Rebecca ASHDOWN

Çeviren: Ali BERKTAY

Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Yaş Grubu: 5-8 yaş

Adından da anlaşıldığı üzere bu kitabın teması “yalan”. Kitabın kahramanı Volkan bir gün bir yalan söylüyor. Ardından bu yalan canlanıyor ve gitgide büyüyüp başa çıkılması güç bir varlığa dönüşüyor. Volkan yalanı hakkında ısrar etmeye ve yalanını savunmaya devam ettikçe yalanı büyümeye devam ediyor ve karnı hiç doymayan bir canlıya dönüşüyordu…

Bahsi geçen canlı kitapta “canavar” olarak nitelendirildiğinden, hassasiyeti olan çocuklara okunurken bu unsur göz önünde bulundurulmalıdır.

Yaş dönemlerine bağlı olarak çocuklar hayal dünyalarının gelişmesinin bir sonucu olarak, herhangi bir ihtiyacı iletmek, bahaneleri gerçekçi kılmak vb sebeplerle yalan söyleyebilmekteler. İlk etapta yalanın hangi motivasyonla söylendiği tespit edilmelidir. Buna benzer bir durumla karşılaşıldığında anne babalar baskıcı veya tehditkar bir tutumdan kaçınarak ilgili bir şekilde çocuklarını dinlemelidirler. Ebeveynlerin çocuklarını sorgulanmış veya suçlanmış hissettirmeden süreçle ilgili iletişim kurmalı ve güven duygusu karşılıklı inşa edilmelidir. Baş edilmeyen durumlarda ise uzmanlardan destek almaktan çekinilmemelidir.

Keyifli okumalar…

5 Yaş ve Üzeri Çocuklar İçin Kitap Önerisidir.


Uzman Psikolog