Malzemeler;
- 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Yarım muz veya şu an tam mevsimi olan yarım şeftali
- 1 küçük çay bardağı su (Su yerine 2 kaşık ev yapımı yoğurt kullanabilirsiniz.)
Yapılışı;
- 1 küçük çay bardağı suda yulaf ezmemizi 5 dakika kadar haşlıyoruz.
- Yarım muz veya yarım şeftaliyi de ezip içerisine karıştırıyoruz.
- 1 tatlı kaşığı pekmezi de ilave edip afiyetle yediriyoruz.
Uyarılar;
- Pekmez ve yulaf demir içerdiğinden kansızlığa iyi gelecektir.
- Omega 3 içerikli yulaf beyin gelişimini destekleyecektir.
- 6. aydan büyük bebeklerimize uygun olduğunu unutmayalım. Kahvaltı öğününde (Çeyrek yumurta sarısı da ekleyerek) veya gece verilmesi gereken muhallebi öğününde kullanabilirsiniz.
- Yarım muz veya şeftali yerine aynı porsiyonda kuru kayısı, kuru dut gibi kuru meyvelerle de zenginleştirebilirsiniz.
- Eğer yoğurt kullanarak yapmayı düşünüyorsanız yoğurdu pişirmeden tüm malzemeleri karıştırıp minnoşlara yedirebilirsiniz.
- Kendime yaptığıma incir eklemiştim. Bebeklerde eklemek için 8.ayı beklemelisiniz.
- Yalnızca bebeğiniz için değil sizlerin de tatlı isteğini dengeleyecek bir tarif. Emziren annelerimizde süt gelişimini desteklediğini de unutmayalım.
Büşra Dayıoğlu Uludağ
Diyetisyen