Geri Bildirim
Pekmezli Yulaf Maması (6+Ay)
Pekmezli Yulaf Maması (6+Ay)

Pekmezli Yulaf Maması (6+Ay)

229

Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Yarım muz veya şu an tam mevsimi olan yarım şeftali
  • 1 küçük çay bardağı su (Su yerine 2 kaşık ev yapımı yoğurt kullanabilirsiniz.)

Yapılışı;

  • 1 küçük çay bardağı suda yulaf ezmemizi 5 dakika kadar haşlıyoruz.
  • Yarım muz veya yarım şeftaliyi de ezip içerisine karıştırıyoruz.
  • 1 tatlı kaşığı pekmezi de ilave edip afiyetle yediriyoruz.

Uyarılar;

  • Pekmez ve yulaf demir içerdiğinden kansızlığa iyi gelecektir.
  • Omega 3 içerikli yulaf beyin gelişimini destekleyecektir.
  • 6. aydan büyük bebeklerimize uygun olduğunu unutmayalım. Kahvaltı öğününde (Çeyrek yumurta sarısı da ekleyerek) veya gece verilmesi gereken muhallebi öğününde kullanabilirsiniz.
  • Yarım muz veya şeftali yerine aynı porsiyonda kuru kayısı, kuru dut gibi kuru meyvelerle de zenginleştirebilirsiniz.
  • Eğer yoğurt kullanarak yapmayı düşünüyorsanız yoğurdu pişirmeden tüm malzemeleri karıştırıp minnoşlara yedirebilirsiniz.
  • Kendime yaptığıma incir eklemiştim. Bebeklerde eklemek için 8.ayı beklemelisiniz.
  • Yalnızca bebeğiniz için değil sizlerin de tatlı isteğini dengeleyecek bir tarif. Emziren annelerimizde süt gelişimini desteklediğini de unutmayalım.


Diyetisyen