FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Psikolojik Rahatsızlıklar Düzelir Mi?
Psikolojik Rahatsızlıklar Düzelir Mi?

Psikolojik Rahatsızlıklar Düzelir Mi?

4627

Dünya üzerinde yüz milyonlarca insan hayatlarının bir döneminde ruhsal problem yaşıyor. Ancak kimileri hastalıklarını gizlemeye çalışıyor, ihmal ediyor. Dünya Sağlı Örgütü’ne göre psikolojik rahatsızlık yaşayan insanlar damgalanmaktan korkuyorlar. Bu nedenle tedaviden uzak kalmayı tercih ediyorlar. İnsanların dini, dili, ırkı, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun herkes ruhsal bir hastalık geçirebilir. Bu durum çok olağandır. Aynı bedenimizin hastalanması gibi ruhumuzda hastalanabilir. Ona iyi gelecek tedavilerden kaçınmamak yaşam kalitemiz için oldukça önemlidir.

Psikolojik Rahatsızlıklar Geçer mi?

Günümüzde insanların en sık yaşadıkları ruhsal hastalıkların başında depresyon geliyor. Depresyon tedavi edilebilen bir psikolojik rahatsızlıktır. Ayrıca ruh sağlığı uzmanları çoğu psikolojik rahatsızlığı tedavi edebiliyorlar. Bu nedenle ruhsal bir problem yaşandığında yapılabilecek en iyi şey alanında tecrübeli bir ruh sağlığı uzmanına gidip detaylı bir değerlendirme yapmasını istemektir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda uzmanın yaşanılan sorunlara çözüm yolları bulunmasına yardım etmesi ve kişinin hastalığı ile ilgili detaylı bir bilgiye kavuşması durumla daha kolay başa çıkabilmesine olanak tanır. İyi ve aksatılmadan yapılan bir tedavi ile çoğu ruhsal hastalık iyileşir.

Psikolojik Rahatsızlıkların Tedavi Yöntemleri

Tedavide ilk ve en önemli kural kişinin tedaviyi kabul etmesidir. İyileşmek için ruh sağlığı uzmanı ile iş birliği içinde olmalıdır. Başkasıyla konuşmak bazen zor olabilir özellikle kişinin tanımadığı birine derdini, sıkıntısını açması durumu güçleştirebilir ancak ruh sağlığı uzmanları psikolojik olarak sizi desteklemek, size yardım etmek için vardır. Bunu asla unutmayın.

Psikolojik rahatsızlıkların tedavisi hastalığa ve şiddetine göre değişiklik gösterir. Kimi hastalarla sadece görüşmeler şeklinde ilerleyen seanslarla hastalıklar iyileştirilir. Bu görüşmeler sırasında uzman kişi çeşitli terapi teknikleri uygular. Kimi hastalar için ilaç tedavisi ve görüşmeler birlikte yürütülebilir. Kullanacakları ilaçları sadece psikiyatristler yazabilir. Hangi hastada nasıl bir tedavi yolu izleneceği uzmanın değerlendirmesine bağlıdır. Değerlendirmeler sonucunda ne kadar uzunlukta ve nasıl ilerleyecek bir tedavi olduğu belirlenir.

Psikolojik hastalıklar nasıl düzelir?

Ruhsal bir probleminiz var ise danışabileceğiniz kişiler psikologlar, psikolojik danışmanlar ve ya psikiyatristlerdir. Psikologlar ve psikolojik danışmanlar sadece terapi teknikleri kullanarak tedavi sürecini uygularlar. Psikiyatristler ise tıp doktoru oldukları için ilaç yazabilme yetkisine sahiptirler. kimi psikiyatristler de terapi tekniklerinden faydalanabilirler. Ancak sadece ilaç tedavisi görmek sorununuzu kökten çözmeyecektir. Örneğin depresyondasınız ve bunun için bir ilaç tedavisine başladınız. Bir süre sonra kendinizi iyi hissedebilirsiniz. İlaçları bırakır normal hayatınıza dönersiniz. Ancak depresyon yeniden tekrarlayabilir. Şemalarınız, düşünce sistemleriniz değiştirilmeden tamamen iyileşmiş sayılmazsınız. Bunu sağlamanın yolu da uygulanacak terapilerden geçmektedir.


Psikolog