FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Alt Göz Kapağı Estetiğinde Neler Yapıyoruz?
Alt Göz Kapağı Estetiğinde Neler Yapıyoruz?

Alt Göz Kapağı Estetiğinde Neler Yapıyoruz?

288

Hastamızda sadece göz altı torbaları varsa, genç bir hasta ise kesi yapmadan ''transkonjunktival'' diye tanımladığımız kapağın iç tarafından yağ torbalarını alabiliyoruz. Böylece hastada kesi izi olmaz ve iyileşme süresi de kısalır.

Hastamızda alt göz kapağında hem yağ torbası hem cilt sarkması varsa o zaman alt kapak kirpik kenarlarından estetik ince bir kesi ile hem yağ torbalarını alıp kalan cilt fazlalığını çıkartıp, gerip dikebiliyoruz. Böylece gözaltındaki yorgun ve yaşlı görünüm yok olabiliyor.

Hastamızda sadece gözaltı cilt sarkması varsa , alt kapak kirpik kenarından ince bir kesi ile fazla cildi çıkartıp gerip dikiyoruz.

Bazı hastalarda , özellikle cildi çok ince değilse yağ torbalarının bir kısmını alıp kalan kısım ile transpozisyon dediğimiz çukur alanları dolgu olarak kullanabiliyoruz ki son yıllarda tüm dünyada bu yaygın bir yöntemdir.

Hastamızda orta yüz düşüklüğü varsa alt göz kapağı estetiği uygularken aynı seansta orta yüzünü de biraz yukarıya alarak yükseltebiliyoruz. Yani minimal orta yüz germe ,kaldırma yapılabiliyor.

Gördüğünüz. gibi alt göz kapağı estetiği üst kapak estetiği gibi çok da standart değildir.

Her kişi kendine özel yöntem ile opere edilmelidir.

Yaş,cilt yapısı ve hastanın uyumu çok önemlidir.


Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı