Ek Gıda Malzemeler:
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım kilogram ıspanak
- 1 su bardağı süt veya yarım su bardağı krema
- 4 su bardağı tavuk suyu veya su
- 1 tatlı kaşığı tuz 200 gram keçi peyniri (üzeri için)
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Zeytinyağını tencereye koyun.Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin.
- 1,5 yemek kaşığı unu ilave edip harmanlayın.
- İri doğradığınız ıspanak yapraklarını ilave edip sotelemeye devam edin.
- Ispanaklar yumuşayınca 2,5 su bardağı suyu ilave edin.
- Kısık ateşte 15 dakika pişirdikten sonra blenderle pürüzsüz kıvama gelinceye kadar ezin.
- Bir su bardağı süt veya kremaya, tuzu ekleyip kaynatın.
- Çorbayı kaselere aktarın.Üzerilerine keçi peyniri serperek servis yapın.