Ek Gıda Malzemeler:
- Yarım kabak
- 2 dilim avokado
- 2 kaşık evde mayalanmış yoğurt
- 1 tatlı kaşığı buğday ruşeymi
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Kabağı yıkayın, soyun ve dilimleyin.
- Az suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Ilıdıktan sonra haşlama suyundan 1-2 kaşık ekleyerek püre haline getirin.
- Bebeğinizin yutma becerilerine göre rondodan geçirebilir ya da çatalla ezebilirsiniz.
- Avokadoyu soyun ve ¼’ünü çatalla ezerek kabak püresine ilave edin.
- Son olarak evde mayaladığınız yoğurdu ve buğday ruşeymini ekleyip homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Not: Bu püre, 6 aylık ve üstü bebeklere yedirilebilir.