FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Yenidoğan Bebeklere Kulak Bakımı Nasıl Yapılır?
Yenidoğan Bebeklere Kulak Bakımı Nasıl Yapılır?

Yenidoğan Bebeklere Kulak Bakımı Nasıl Yapılır?

4390

Bebeklerin kulakları çok hassas için kulak deliğine asla bir şey sokulmamalıdır. Kulağın arkası ve kulağın kepçe bölümlerinin iç kıvrımları silinmesi yeterlidir. Pamuklu çubuklar yetişkinlerde olduğu gibi bebekler içinde tehlikelidir ve kesinlikle kullanılmamalıdır. Bu pamuklu çubuklar bebeğin kulak zarına zarar verir ve daha çok pisliğin içeri gitmesine neden olacaktır.

Bebeklerin banyo sırasında kulağına az miktarda sıvı kaçabilir ve bunun bir zararı yoktur. Kulak içerisinde kalan kurumuş kiri bu sayede yumuşatacağı için sıvının kendi kendine dışarı çıkmasına izin verilmelidir. Bebeklerin beslenme sonrası kustuklarında kulaklarına sıvı kaçabilir. Böyle bir durumda bebeğinizin dış kulak temizliği yapılır, sıvı kaçan kulağının üzerine yatırılır ve sıvının çıkması sağlanır. Bunun dışında orta kulak iltihaplanması gibi özel bir durumu olan bebekler yıkanmadan önce kulakları vazelinli pamukla kapatılmalıdır.

Bebeğinizin Kulak Temizliğini Nasıl Yapmalısınız?

  1. Bir kapta bir miktar ılık su hazırlayın. Sıcak su olmamasına dikkat edin. Sıcak su bebeğinizin hassas cildini yakabilir.
  2. Temiz bir bezi hazırlamış olduğunuz ılık suyun içine sokun. Bezdeki fazla suyu sıkın. Bebeğinizi kucağınıza alın. Bebeğiniz huzursuzlanırsa sakinleştirin ve rahatlatın.
  3. Bebeğinizin kulağının arka kısmını ve kulak kıvrımlarının olduğu dış yüzeyi diplere girmeden silin. B:ebeğinizin kulağını silerken hassas davranın ve dış bölümündeki kiri etrafa yaymamaya dikkat edin.
  4. Bebeğinizin bir kulağının temizliğini bittikten sonra diğer kulağa geçmeden önce bezi değiştirin veya aynı bezi tekrar bir durulayıp ve fazla suyunu sıkın.
  5. Bebeğinizin kulak içi çok kirlenmiş ise ve ekstra bir bakıma ihtiyaç olduğunu düşünüyorsanız bebeğinizin doktorunu arayarak tavsiye alın. Bebeğiniz devamlı kulağını çekiştiriyorsa kulağında bir enfeksiyon veya başka bir durum da olabilir.
  6. Bebeğinizin iç kulak kanalına kesinlikle hiçbir şey sokmayın. Bu durum istemeyerekten de olsa iç kulağına zarar verebilir.
  7. Doktorunuz tavsiye etmediği sürece hiçbir şekilde bebeğinizin kulak temizliği için başka yöntemlere başvurmayın.