Ek Gıda Malzemeler:
- Taze fasulye ya da rendelenmiş kabak
- Kuru soğan
- Dereotu
- Tatlı kırmızı biber
- Yeşil biber
- Domates
- Zeytinyağı
- Esmer pirinç ya da bulgur
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Tüm malzemeler doğranıp önce soğan ve biberi düşük ateşte zeytinyağ ile pişirilir.
- Ardından taze fasulye ya da kabaktan birini; üzerine de pilav malzemesini ekleyip üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip, tencere kapağını kapatıp pişirmeye bırakılır.
- Pişmeye yakın domatesler eklenir ve 5 dakika daha pişirilip ocaktan alınır.
- Ardından ince doğranmış dereotunu pilavın üzerine ekleyip demlenmeye bırakılır.
- Uygun sıcaklıkta servis edilir.