FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Diş buğdayı tarifi
Diş buğdayı tarifi

Diş buğdayı tarifi

1066

Ek Gıda Malzemeler:

  • 750 gr aşurelik buğday
  • 250 gr nohut
  • 250gr pudra şekeri
  • 100 gr dövülmüş fındık içi
  • 200 gr iri dövülmüş ceviz
  • 100 gr kuru üzüm
  • 200 gr kayısı kurusu
  • Üzeri için Renkli hazır şekerler

Ek Gıda Hazırlanışı:

  • 1 gece önceden ıslatılmış nohutlar yıkayın, tuz atın, bol suda iyice yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün.
  • Yine 1 gece önceden ıslatılmış buğdayı yıkayın, taneler diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Kayısıları küçük küçük doğrayın.
  • Kuru üzümü yıkayıp temizleyin.
  • Fındıkları dövün.
  • Pudra şekerini de ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
  • Karışımı kaselere koyarak servis yapın.
  • Üzerini süsleme şekerleri ile süsleyin.