Ek Gıda Malzemeler:
- 750 gr aşurelik buğday
- 250 gr nohut
- 250gr pudra şekeri
- 100 gr dövülmüş fındık içi
- 200 gr iri dövülmüş ceviz
- 100 gr kuru üzüm
- 200 gr kayısı kurusu
- Üzeri için Renkli hazır şekerler
Ek Gıda Hazırlanışı:
- 1 gece önceden ıslatılmış nohutlar yıkayın, tuz atın, bol suda iyice yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün.
- Yine 1 gece önceden ıslatılmış buğdayı yıkayın, taneler diri kalacak şekilde haşlayın.
- Kayısıları küçük küçük doğrayın.
- Kuru üzümü yıkayıp temizleyin.
- Fındıkları dövün.
- Pudra şekerini de ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
- Karışımı kaselere koyarak servis yapın.
- Üzerini süsleme şekerleri ile süsleyin.