Anne sütünüz her zaman yeterli olmayabilir bu durumda bebeğinize beslenmesine takviye yapmak gerekecektir. Bebeğinizi bol bol emziriyorsanız, siz iyi besleniyorsanız ve yine de sütünüz bebeğinize yeterli değilse, kendinizi kötü hissetmemelisiniz. Tam tersine verebildiğiniz kadar anne sütü verdiğiniz için iyi hissetmelisiniz. Bebeğinize besin takviyesi olarak neler yapılması gerektiğini öğrenmelisiniz.
Annede ağır hastalık, ameliyat, kullandığı bazı ilaçlar vb. nedenlerden dolayı. anne sütü olsa da bebeği emzirmesinde sorun olabilir. Böyle zamanlarda ilk tercih edilen yöntem hazır mamalardır. Bu mamalar anne sütüne en yakın bebek sütü veya devam sütü olmalıdır. Bu sütlerde vitamin, mineral, yağ, folik asit, karbonhidrat, demir, nukleotit, prebiyotik lif, omega 3 yağ asitleri yeterli miktardadır.
İnek sütü bebeğinizin beslenmesinde mümkün olduğunca az tercih edilmelidir. Çünkü inek sütü içinde D ve C vitamini yetersizdir. Bu vitaminlerin eksiklikleri kas iskelet gelişim sorunlarına ve bağışıklık zayıflığına neden olabilmektedir. 1 yaşından önce bebeklere inek sütü verilmemelidir. İnek sütünde sodyum, potasyum, klor gibi mineraller yüksek olduğundan bebeklerin böbreklerine zarar verir. Ayrıca inek sütünde bebeklerin beyin, göz, bağışıklık sisteminin gelişmesine önemli katkıları olan omega yağ asitleri de yetersizdir.
Keçi sütünde böbrekleri yoran sodyum, potasyum yüksektir. Ayrıca keçi sütünde kan sistemi için önemli olan demir ve folik asit düzeyleri de düşüktür.
Keçi ve inek sütünde bebekler çok faydalı olan prebiyotikler yetersizdir. Anne sütünün yetmediği veya verilemediği durumlarda ek besinlere başlamak yararlıdır.