FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Hamilelikte Tüketilmesi Gereken Kuruyemişler
Hamilelikte Tüketilmesi Gereken Kuruyemişler

Hamilelikte Tüketilmesi Gereken Kuruyemişler

1519

Hamilelikte kuruyemiş tüketmek E vitamini ve selenyum gibi besin öğeleri sayesinde oldukça besleyici ve sağlık için yararlıdır.

Hamilelikte dikkat edilmesi gereken kuruyemiş miktarı ortalama 25 gramdır. Bu da ortalama olarak 1 avuç kadardır. Günlük gereksinimlerin bir kısmı bu şekilde karşılanır ve yağlı tohumların faydalarından yararlanılmış olur.

Fıstık, fındık, ceviz, badem, antep fıstığı gibi ürünler yüksek oranda yağ içerirler. Kilo artışına sebep olabilir. Bu nedenle tüketirken aşırıya kaçmamak gerekir.

Hamilelikte Yenmesi Gereken Kuruyemişler

Hamilelikte Ceviz Tüketimi : Hamilelikte ceviz önemli bir besin kaynağıdır. Ceviz, bebeğin zeka gelişimini olumlu yönde etkiler.

Hamilelikte Antep Fıstığı Tüketimi : Protein ve vitamin yönünden zengindir. Günde 10 adet yenen fıstık vücudun yağ ihtiyacını karşılar.

Hamilelikte Fındık Tüketimi : İçerdiği kalsiyum sayesinde bebeğin kemik gelişimini güçlendirir.

Hamilelikte İncir Tüketimi : Hamilelikte yavaşlayan sindirim sistemini hızlandırır.

Hamilelikte Kayısı Tüketimi : Hamilelikte tatlı ihtiyacını karşılarken hassas olan bağırsakları da korur. Ayrıca zengin folik asit, kalsiyum, potasyum ve magnezyum kaynağıdır.

Hamilelikte Kabak Çekirdeği Tüketimi : Mineral, protein ve içindeki yağ bakımından zengindir.

Hamilelikte Yaban Mersini Tüketimi : İdrar yolu enfeksiyonları ve sindirim sistemi problemlerini ortadan kaldırdığı için hamilelikte önemlidir.

Hamilelikte Badem Tüketimi : İçerdiği çinko minerali sayesinde anne sütünü arttırır ve anne karnındaki bebeklerin gelişimine katkı sağlar.

Hamilelikte Yer Fıstığı Tüketimi : İçeriğinde E ve B vitaminleri ile fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum minerallerini bulundurur. Kemikleri ve kasları kuvvetlendirir.

Hamilelikte Leblebi Tüketimi : Tokluk hissi yaratır. Hamilelikte yaşanan bulantı ve kusmaya iyi gelir.

Hamilelikte Ay Çekirdeği Tüketimi : Vücudun ihtiyacı olan B grubu vitaminlerini fazlasıyla karşılıyor. Ayrıca folik asit içerdiği için de hamilelikte önemli bir besin kaynağıdır.