Tüketmek için en doğru öğün: Kuşluk veya ikindi
Ek Gıda Malzemeler
- Elma,
- armut,
- Nektarin,
- Muz,
- Kayısı,
- Erik,
- Şeftali
Ek Gıda Yapılışı
- Mevsiminde seçilen herhangi bir meyve sirkeli su ile yıkanmalı.
- Ardından çekirdeleri ayrılan meyveler cam rende yardımıyla kabuklarına en yakın bölümleri de rendelenecek şekilde püre hazırlanmalı. Oluşan püre en geç 1-2 saat içinde tüketilmeli.
- Kesilen meyvelerin kalan bölümü de aynı şekilde en geç 2 saat içinde tüketilmeli.
- Her bir meyve yine 3 gün kuralına uygun şekilde verilmelidir.
Not : Meyve pürelerine 8. ay itibariyle eklenecek 1 çay kaşığı buğday ruşeymi meyve püresini başta demir ve lif olmak üzere vitamin ve mineral yönünden daha zengin bir hale getirecektir.