FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Güvenli Yiyecek Hazırlama
Güvenli Yiyecek Hazırlama

Güvenli Yiyecek Hazırlama

1337
  • Yiyeceklerin vitamin ve besin değerini hesaplarken yiyecekleri hijyenik bir biçimde hazırlayıp başka bazı sağlık problemlerine neden olmalarının önüne geçin.
  • Sebzeleri iyice yıkayın. Sebzelerde kalan toprak, ishal ve toksoplazma enfeksiyonuna neden olabilir.
  • Çiğ et ile uğraştıktan sonra ellerinizi, kap-kacakları ve mutfak tezgahını temizleyin. Et kestiğiniz bıçağı ve kesme tahtasını yıkamadan başka işlerde kullanmayın. Çiğ etten toksoplazma bulaşabilir.
  • Etlerin çok iyi piştiğinden emin olun. Kalın et ve köfteleri keserek içinde pembe kısım kalmadığından emin olun.
  • Yenilmeye hazır satılan etleri (salam, pastırma gibi) dondurucuda 3-4 gün bekletin. Dondurma işlemi birçok mikrobu öldürecektir. Eğer bu ürünleri pişirerek kullanacaksanız dondurmanıza gerek yoktur. Ancak tüm etler gibi iyi piştiklerinden emin olun.
  • Pastörize süt ve süt ürünlerini kullanın. Pastörize olmamış süt kullanacaksanız iyice kaynadığından emin olun.