- Yiyeceklerin vitamin ve besin değerini hesaplarken yiyecekleri hijyenik bir biçimde hazırlayıp başka bazı sağlık problemlerine neden olmalarının önüne geçin.
- Sebzeleri iyice yıkayın. Sebzelerde kalan toprak, ishal ve toksoplazma enfeksiyonuna neden olabilir.
- Çiğ et ile uğraştıktan sonra ellerinizi, kap-kacakları ve mutfak tezgahını temizleyin. Et kestiğiniz bıçağı ve kesme tahtasını yıkamadan başka işlerde kullanmayın. Çiğ etten toksoplazma bulaşabilir.
- Etlerin çok iyi piştiğinden emin olun. Kalın et ve köfteleri keserek içinde pembe kısım kalmadığından emin olun.
- Yenilmeye hazır satılan etleri (salam, pastırma gibi) dondurucuda 3-4 gün bekletin. Dondurma işlemi birçok mikrobu öldürecektir. Eğer bu ürünleri pişirerek kullanacaksanız dondurmanıza gerek yoktur. Ancak tüm etler gibi iyi piştiklerinden emin olun.
- Pastörize süt ve süt ürünlerini kullanın. Pastörize olmamış süt kullanacaksanız iyice kaynadığından emin olun.
Sütünüzü artıracak en büyük güç: SEVGİNİZ
Bebeğinizle iletişiminizin başlangıcıdır anne sütü… Düşünsenize bir süt var ve bebeğinizin bütün ihtiyaçlarına yetişiyor, hastalansa eksik kalan vitaminler minnoş bebeğinizin ihtiyacına göre şekil alıyor.