- Yiyeceklerin vitamin ve besin değerini hesaplarken yiyecekleri hijyenik bir biçimde hazırlayıp başka bazı sağlık problemlerine neden olmalarının önüne geçin.
- Sebzeleri iyice yıkayın. Sebzelerde kalan toprak, ishal ve toksoplazma enfeksiyonuna neden olabilir.
- Çiğ et ile uğraştıktan sonra ellerinizi, kap-kacakları ve mutfak tezgahını temizleyin. Et kestiğiniz bıçağı ve kesme tahtasını yıkamadan başka işlerde kullanmayın. Çiğ etten toksoplazma bulaşabilir.
- Etlerin çok iyi piştiğinden emin olun. Kalın et ve köfteleri keserek içinde pembe kısım kalmadığından emin olun.
- Yenilmeye hazır satılan etleri (salam, pastırma gibi) dondurucuda 3-4 gün bekletin. Dondurma işlemi birçok mikrobu öldürecektir. Eğer bu ürünleri pişirerek kullanacaksanız dondurmanıza gerek yoktur. Ancak tüm etler gibi iyi piştiklerinden emin olun.
- Pastörize süt ve süt ürünlerini kullanın. Pastörize olmamış süt kullanacaksanız iyice kaynadığından emin olun.
Emzirme Döneminde Beslenme Önerileri
Öncelikle anne sütü bir bebek için en uygun besindir. Sağlıklı bir anne, günde 700-800 ml süt salgılamaktadır.