- Yiyeceklerin vitamin ve besin değerini hesaplarken yiyecekleri hijyenik bir biçimde hazırlayıp başka bazı sağlık problemlerine neden olmalarının önüne geçin.
- Sebzeleri iyice yıkayın. Sebzelerde kalan toprak, ishal ve toksoplazma enfeksiyonuna neden olabilir.
- Çiğ et ile uğraştıktan sonra ellerinizi, kap-kacakları ve mutfak tezgahını temizleyin. Et kestiğiniz bıçağı ve kesme tahtasını yıkamadan başka işlerde kullanmayın. Çiğ etten toksoplazma bulaşabilir.
- Etlerin çok iyi piştiğinden emin olun. Kalın et ve köfteleri keserek içinde pembe kısım kalmadığından emin olun.
- Yenilmeye hazır satılan etleri (salam, pastırma gibi) dondurucuda 3-4 gün bekletin. Dondurma işlemi birçok mikrobu öldürecektir. Eğer bu ürünleri pişirerek kullanacaksanız dondurmanıza gerek yoktur. Ancak tüm etler gibi iyi piştiklerinden emin olun.
- Pastörize süt ve süt ürünlerini kullanın. Pastörize olmamış süt kullanacaksanız iyice kaynadığından emin olun.
Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?
Gebelikte beslenme nasıl olmalı sorusu birçok anne adayının kafasını karıştırır. Bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimi annenin bu dönemde yeterli ve dengeli beslenmesinin önemli bir rolü vardır.