FİRMA KAYIT
Geri Bildirim
Gebelikte 35. hafta

Hamilelikte (Gebelikte) 35. Hafta

1654

Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 44 cm. ve ağırlığı 2490 (1850-3200) gram!

Ne kadar vurgulansa az: "Bebek hareketlerine dikkat..."

Bebek hareketleri bebeğinizin sağlıklı olduğunu gösteren en önemli bulgulardan biridir. Sağlıklı bebek, fazla enerjisini hareket ederek harcar.

Bu hareketler bebeğinizin kaslarının gelişmesi açısından önemlidir. Bebeğiniz ayrıca yaptığı solunum hareketleriyle solunum kaslarını da güçlendirerek dış dünyaya hazırlanır.

Çeşitli nedenlerle (sizin uzun süredir aç olmanız, yorgun olmanız, uykusuz olmanız gibi) bebeğiniz belli zamanlarda nispeten daha az oynayabilir.

Hareket azalmasının tanımını her anne adayı kendisi yapmalıdır. Düzenli olarak hareket etmekteyken, hareket etme alışkanlıkları aniden değişen bir bebekte mutlaka problem olması gerekmez, ancak ileri inceleme amacıyla NST (nonstres test) yapılması gerekebilir. 

hamilelikte beslenme önerileri

Uyluk kemiği (bacağın üst kısmında bulunan kemik) insan vücudunun en uzun kemiğidir ve bu kemiğin uzunluk ölçümü üçüncü trimesterde yapılan gebelik haftası tayininde hata payı en düşük olan incelemedir.

Her ultrason incelemesinde doktorunuz bu kemiğin uzunluğunu da ölçmektedir.

Bebeğiniz gelecek haftanın sonunda, yani 36+0'da doğsa bile sorunsuz bir şekilde ("küvöze girmeden", yani yoğun bakım gerektirmeden) yaşamını sürdürme ihtimali son derece yüksektir.

Jinekolog Dr. Kağan KOCATEPE
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı